maandag 28 april 2008

De joggroepen van RC Gent.

Een woordje uitleg over onze joggroepen!


Binnen de organisatie van de Racing Club Gent Atletiek, vormen de joggers een grote groep van volwassenen die op één of andere manier het joggen gestart zijn en dit ook op een aangename en veilige (verzekerde) manier willen verder zetten.

Buiten een aantal lopers die op eigen houtje een basisconditie opbouwden vooraleer aan te sluiten, hebben de meesten de ‘loopmicrobe’ te pakken gekregen na een succesvolle ‘Start to Run’-cursus, en hebben zich als vanzelfsprekend aangesloten bij de club.

De joggers van RC Gent zijn onderverdeeld in een vijftal groepen.

In april startte een nieuwe groep Start to Runners onder de professionele begeleiding van Guy. Op zondag 22 juni mogen zij hun 5 kilometertest afleggen.

De Start to Runners trainen telkens op maandag-, woensdag- en vrijdagavond om half 8 op onze terreinen. Op het programma staan afwisselend enkele minuten joggen en wandelen; nadien volgen een ontspannende stretching en enkele ‘total-work-out’-oefeningen. Iedereen, jong en oud, die de conditie wat wil verbeteren, kan in deze groep terecht en krijgt misschien wel de jogmicrobe te pakken. Na de test kunnen deze Start to Runners zeker terecht in één van onze andere joggroepen.

Verder is er het joggroepje Jeanine. Dit groepje komt twee keer in de week samen om ongeveer 5 à 6 kilometer te joggen. Afspraak: elke woensdag- en vrijdagavond om 19 uur op onze terreinen.

Dan zijn er nog (twee of) drie trainingsgroepen die op maandag-, woensdag- en vrijdagavond om 19u samenkomen; elke groep met een eigen trainingsschema. Een training is telkens opgebouwd uit een opwarming, eigenlijke training en stretching.

Op maandagavond wordt er een intervaltraining op de piste gehouden.

Op woensdagavond is er doorgaans een rustige duurloop, waarbij we de jogtijd wat opdrijven.

En op vrijdagavond houden we het bij een normale duurloop waarbij de afstand iets minder ver is dan op woensdag.

Joggers die deel uit maken van deze groepen krijgen samen met de digitale nieuwsbrief maandelijks een trainingsschema op maat; uitgewerkt door Guy.

In trainingsgroep A zitten de heren en dames met grotere ambities. Zij lopen ongeveer 15 km. Marc, Thierry en Jan ontfermen zich over deze groep.

Trainingsgroep B traint momenteel voor de 10 km. Deze groep is o.a. samengesteld uit joggers van vorige edities Start to Run. Voor de begeleiding kunnen we rekenen op Luc.

Vanaf juli komt er terug een trainingsgroep C onder begeleiding van Guy. De kersverse Start to Runners en de joggers die het even wat rustiger aan willen doen kunnen in deze groep terecht voor jogtoertjes van ongeveer 6 km.

Lange afstandslopers en atleten met serieuze ambities zijn ook bij RC Gent aan het juiste adres. Zij kunnen de uitdaging van een marathon en dergelijke aangaan samen met atleten die over een VAL-licentie beschikken.

Naast de trainingen op maandag, woensdag en vrijdag wordt er ook op zondag om 10 uur gelopen op en rond de Blaarmeersen.

Starten: altijd aan de inkomhall van de Piereput, het middengebouw aan de vijver tegenover het strand. De parking bevindt zich op nog geen 50 m maar kan soms onbereikbaar zijn wegens andere manifestaties. Iets vroeger parkeren is dan aangewezen.

Leden van Racing Club Gent Atletiek vzw kunnen gebruik maken van 2 voorbehouden doucheruimtes waar men zijn sportzak eventueel kan achterlaten. De ruimtes worden tijdens het lopen op slot gehouden.

Als je eens wil meelopen stuur dan een tijdig een mailtje.

Via de jog-en activiteitenkalender en de nieuwsbrief, worden de joggers o.a. op de hoogte gehouden van enkele ‘klassiekers’ waarvoor samen getraind kan worden. Bijvoorbeeld de Ten Miles Oostende-Brugge, stadsloop Gent, 20 km van Brussel, 20 km van Parijs, …

Geen opmerkingen: