dinsdag 13 mei 2008

De Stadsloop van Gent 12/05/2008.

Daniëlle Baude zond ons volgend verslagje van de Stadsloop. Dank je wel Daniëlle!

Als Start-to-Runner van april 2007 was dit mijn eerste Stadsloop - 10km. De eerste, maar niet de laatste, want dit is voor herhaling vatbaar, smaakt naar nog.
Alle kopzorgen, stress, zenuwen, tegenwerpingen en schrik vielen als sneeuw voor de zon (ook letterlijk) weg, eens we gestart waren. Van de enorme massa en de grote hitte had ik het meeste schrik en beiden vielen al bij al zeer goed mee. De grote massa viel al snel uiteen, en grote delen van het mooie parcours konden we in de schaduw lopen, af en toe zelfs geflankeerd door een luchtig briesje. Door de royale waterbediening (dank je Siegfried!) was er geen gevaar voor uitdroging en eigenlijk hadden we zelfs veel leute door elkaar nat te spuiten (vraag maar aan Christine!). Velen onder ons zijn droog vertrokken en kletsnat teruggekeerd - en niet alleen van het zweet. Lang geleden dat we ons ongegeneerd - midden in de stad - zo hebben kunnen gedragen! De Stadsloop werd zo een beetje een zomers festijn (wie had ooit gedacht dat ik dit nog eens zou schrijven?), mede door de aanmoedigingen van de enthousiaste supporters. Dank je wel Annelies!
Goed voorbereid door de voorafgaande trainingen en met de ervaringen van enkele collega's die in de Stroppenloop van vorige vrijdag meer dood dan levend aankwamen- weliswaar met een SUPERTIJD - hadden we ons voorgenomen NIET TE SNEL te vertrekken, ons niet te laten meeslepen door de snelle massa, te vertragen op de hellingen en talrijke bruggen en op te letten van valse platte straten zoals de Belfortstraat. Met deze tips in het achterhoofd, kon het niet misgaan. Misschien had ik nog enkele minuten sneller kunnen lopen, maar de nobele gedachte 'Comfortabel uitlopen is belangrijker dan een supertijd' was net iets belangrijker(zeker in deze hitte).
En zo heb ik er alvast enorm van genoten en ben ik fier op de prestatie in onze eigenste mooie stad. Op naar Stadsloop 2009 wat mij betreft! En dank aan de club voor de heerlijke sandwiches en gezellig samenzijn achteraf in de Walry.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Inge,

Proficiat met je prestatie. Je hebt dit enkel en alleen aan jezelf te danken. Je enthousiasme en je wil om te lopen, werken meer dan aanstekelijk.

Vele groeten en proficiat met je blog

Ingrid