woensdag 21 mei 2008

Verslagje : Ladiesrun Kortrijk 12/05/09


Nathalie Coene, een jogster uit de groep van de Start to Runners 2007 schrijft voor ons een verslagje van de Ladiesrun in Kortrijk. Dank je wel!

Liever laat dan nooit, hierbij eindelijk mijn verslag van de Ladiesrun in Kortrijk op pinkstermaandag. Vanaf
9u00 werd iedereen verwacht op het sportcentrum ‘De lage weiden’. Alles was topfijn georganiseerd : bewaakte zone voor persoonlijke spullen, voldoende en proper sanitair…
Na het aanmelden konden wij genieten van een gratis aangeboden ontbijtje. Kwart na elf was het zover, een beetje verschrikt kijkend naar de brandende zon, pompte iedereen zich de nodige moed in tijdens een gezamenlijke muzikale opwarming onder begeleiding van Jurgen, de lokale aerobicleraar. Opgewarmd en supergemotiveerd stonden om 11u30 1400 vrouwen klaar aan de start. Stefaan De Clercq, burgemeester van Kortrijk, gaf het startschot.
Dwars door Kortrijk! Gezien er dat weekend ‘Sinksenfeesten’ waren, er tal van activiteiten georganiseerd waren en door het mooie weer zowat heel Kortrijk op straat liep, kregen wij alle nodige aanmoedigingen. Geen sprake van opgeven! Nog nooit heeft het frisse water bij de bevoorrading zo goed gesmaakt! Iedereen die diezelfde dag meeliep aan de 10 kilometer van Gent weet wel wat ik hiermee bedoel.
De 5-kilometertocht eindigde aan de Broeltorens. Daar was een pendeldienst om de runners naar het sportcentrum terug te brengen. + 65 kakelende vrouwen per bus, je moest dit horen! De 11-kilometerlopers liepen verder tot aan de finish bij het sportcentrum. Door het warme weer haalden verschillende loopsters de eindmeet soms net niet.
Ook enkele BV’s en zelfs prinses Astrid waren van de partij. Leuk te zien dat zij na de inspanning al even paarse wangen hadden als wij.
Moe maar tevree kregen wij nog elk een ‘diploma’ met ieders tijd en snelheid. Jammer van die slechte planning dit jaar want ik raad deze run alle ladies zeker aan.

Geen opmerkingen: